dobranoc c:
【ELSWORD MAFIA】Świat Inanis
-
- Polski
- PL
- Ram080n
- Closed
Attention! We are receiving reports about SCAM attempts, which promise you to get Elcoin for free after submitting your account data on some pages.
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
-
-
dobranoc
paniemafiomozeszmniekill -
dobranoc!!!
-
Niestety butelka wydała się dla was tak okropna
a raczej jej zawartość, że aż wyrzuciliście ją z powrotem do morza.
Wszyscy udaliście się do swoich prowizorycznych lepianek w lesie i pogrążyliście się długim śnie.1. Aoi
2. Ayanel
3. Maid
4. Bernkastel
5. dontouchme
6. Hewik
7. Aard
8. misio
9. pseudogeny
10. Hyoni
11. Kamiol
12. crin
ROZPOCZYNA SIĘ FAZA NOCY (kończy się 10.09.2018 o godzinie 13:00) -
Nazajutrz wszyscy zebraliście się w tym samym miejscu co wczoraj. Niebo dalej było pokryte ciemnymi i gęstymi chmurami, czyli bez większych zmian. Paru z was postanowiło znaleźć coś do jedzenia w tej dziczy, niektórzy woleli zając się materiałami do przetrwania, jeszcze inni pływaniem i opalaniem się w... cieniu. Nie przeszło wam przez głowę, że kogoś może brakować. Dopiero po pewnym czasie, a raczej godzinie od przebudzenia zauważyliście, że nigdzie nie było Pseudogeny. Postanowiliście się więc rozejrzeć po całej wyspie, bezskutecznie, nie mogliście jej znaleźć. Dopiero wracając z powrotem na plażę zauważyliście strużkę krwi która już dawno wsiąknęła w piasek. Ciągnęła się po piasku przez chwilę, by w końcu zniknąć w czystym oceanie. Parę metrów dalej, pod piaskiem leżała SZKLANA BUTELKA na której odbite w krwi były czyjeś palce. W środku znajdowała się lekko ubrudzona kartka.
1. Aoi2. Ayanel
3. Maid
4. Bernkastel
5. dontouchme
6. Hewik
7. Aard
8. misio
9.
pseudogenyFlorere, zginął 1 nocy10. Hyoni
11. Kamiol
12. crin
ROZPOCZYNA SIĘ FAZA DNIA (trwa do 11.08.2018 godziny 18:30) -
omg tylko nie pseudogeny :((
co w butelce...
-
Fajnie...
Podnoszę szklaną butelkę i wyciągam zawartość, sprawdzam co widnieje w ubrudzonej kartce
-
rip pseudogeny
-
omg tylko nie pseudogeny :((
co w butelce...
W butelce znajduje się zdjęcie i kartka. Treść Kartki:
QuoteFLORERE
"Kocham ludzi i łacinę"
Florere nie trzeba zbytnio opisywać, no radosny chłopiec i tyle. Jego emocje są tak obszerne, że aż ciężko uciec od jego miłości i troski. Można śmiało go nazwać filarem moralnym miastowych.
Umiejętność Pasywna (Zażyłość) - Na początku rozgrywki Florere może wybrać jedną osobę z którą nawiąże silną zażyłość. Osoba przez niego wybrana pozna jego tożsamość, oraz on tożsamość wybranej przez siebie osoby. W przypadku śmierci którejś ze stron rola zmarłego przedstawi obiekt zażyłości oraz jego przynależność.
Twoją przynależnością jest Miasto.
Przynależnością Maid jest Miasto.zdjęcie:
-
PS Ayanel Ty serio myślisz że jak Pseudogeny została zabita to przestanę Ciebie nagle podejrzewać o to, że jesteś mafia? Buaahahhahahaha
Specjalnie zabiłeś Pseudogeny, żebym pomyślał, że skoro wczoraj ją osądzałeś o mafię, to gdy ktoś ją zabije nie będę Ciebie obwiniał, lecz Ty to Ty ją zabiłeś i Ci to nie ujdzie, dalej jestem przekonany że Ayanel = Mafia
Okej w/e wiemy że Maid to miasto
//Posty połączyłam
//Aoi
-
Czemu uwazasz ze Ayanel to mafia?
-
ofiarujmy pseudogeny 5 minut ciszy...
i...
Hmm, -
*gromy z nieba*
Doubleposty na tym forum są zakazane. Proszę edytować swoje wiadomości a nie robić nowe. -
Hmm,
mój florere ;((
jak fajnie być confirmed :)))
-
PS Ayanel Ty serio myślisz że jak Pseudogeny została zabita to przestanę Ciebie nagle podejrzewać o to, że jesteś mafia? Buaahahhahahaha
Cringe
-
1. Ayanel wykorzystał to co napisała Pseudogeny:
''to jak kontynuujemy tradycję random.org pierwszego dnia? xD Na 13 ludu mamy 3 mafie więc wychodzi całkiem całkiem szansa na ustrzelenie kogoś. W mieście mamy tylko 2 kluczowe postaci, detektywa i doktora, tak długo jakby oni nie padli to by nie było tragedii. Osobiście bym zaryzykowała, ew możemy po prostu poczekać ten jeden dzień jeśli innym ludziom nie pasuje taka losowość. >_>"Jak już wiemy Pseudogeny przynależała do miasta
Ayanel posądza Pseudogeny o to że przynależy do mafii bo pragnęła Random Lynchu
Zrobił to po to, żeby uwiarygodnić swoją przynależność do miasta, po prostu osądził Pseudogeny po to żeby ukryć fakt, że on sam należy do mafii
Ayanel: "ja jestem przeciwko random lynch, może kayuma to mafia i jej na tym zależy pzdr"
No i dlatego Ayanel zabił Pseudogeny, cały czas pisał o tym, że tylko spekuluje i teraz gdy Ayanel ją zabił ma pewność, że nikt go nie będzie osądzać.
2.No więc ja zwróciłem już od razu mu uwagę, że tylko mafia by wyciągnęła takie wnioski:
Aard:"Ja myślę, że Ayanel to napisał specjalnie po to żeby wzbudzić nagonkę na Ciebie, że jesteś z mafia, po to żeby ukryć swoją przynależność do mafii pzdr"
3. Ayanel próbował od razu rzucić winę na osobę bez żadnego dowodu, że może być w mafii.
Edit: Ale to tylko moje spekulacje
-
Aard to ty nie masz zadnego dowodu, że jestem w mafii. Stosujesz taką logikę, że mogę ją przewrócić przeciwko tobie.
"Zrobił to po to, żeby uwiarygodnić swoją przynależność do miasta, po prostu osądził Pseudogeny po to żeby ukryć fakt, że on sam należy do mafii
Ayanel: "ja jestem przeciwko random lynch, może kayuma to mafia i jej na tym zależy pzdr"
To nie ma sensu, jeśli chcialbym ją wrobić to nie zabiłbym jej pierwszej nocy, poza tym pewnie zrobiłbym to lynchem. Twoja teoria nie trzyma się kupy, a poza tym to tylko spekulacja.2.No więc ja zwróciłem już od razu mu uwagę, że tylko mafia by wyciągnęła takie wnioski:
Aard:"Ja myślę, że Ayanel to napisał specjalnie po to żeby wzbudzić nagonkę na Ciebie, że jesteś z mafia, po to żeby ukryć swoją przynależność do mafii pzdr"
To może jesteś mafia bo wyciągasz wnioski pozdro
3. Ayanel próbował od razu rzucić winę na osobę bez żadnego dowodu, że może być w mafii.
Tak jak ty na mnie?
Edit: tak to tylko spekulacje -
KTO ZABIŁ PSEUDOGENY?
Dlaczego akurat ona? Rozważam kilka możliwości. Zakładając, że mafia nie dokonuje mordów losowo...
Kto mógłby odnieść korzyść z zabicia pseudogeny? Moje pierwsze przypuszczenie jest takie, że pseudogeny umarła na początku, bo była niebezpieczna. Jeśli ktoś miał styczność z poprzednimi mafiami mógł łatwo przekonać się, że obecność żywej kajumy może być problematyczna. Z drugiej strony myślałem też o tym, że skoro pseudogeny była za random linczem, to mafia mogła również wtedy uznać ją za śmiertelnie niebezpieczną - random lincz w każdej fazie dnia z pewnością w niedługim czasie zaowocowałby ustrzeleniem mafii w związku z zawężeniem liczby uczestników. Oddawanie się w ręce ruletki może być ekscytujące, ale jeśli mafia na poważnie myśli o wygranej, to wydaje mi się, że nie pozwoliłaby na coś takiego. A jeśli ktoś zna kajumę, to wie, że w tego typu grach potrafi być całkiem przekonująca. W tym momencie zostawiam miastu ten fragment moich spekulacji do rozwinięcia indywidualnie, jest szansa, że się mylę, ale zawsze jest to jakiś punkt wyjścia.
Nie wydaje mi się, żeby mafia podejmowała swoje decyzje drogą losową. Teoretycznie losowe morderstwa są dla miasta najgroźniejsze, gdyż nie można niczego przewidzieć, ani wyczytać z ruchów przeciwnika. Dlatego chciałbym wykluczyć tę możliwość. Wyjście z założenia, że jest to prawdziwa teoria praktycznie pozbawia nas szans na wywnioskowanie czegokolwiek, a nie sprzyja to miastu.
Przychodzi mi na myśl jeszcze ostatni wariant - wrobienie w zbrodnię, której się nie dokonało. Widać tu idealną okazję, na przykładzie oskarżeń Kotomecha i Ayanela. Mafia mogła wiedzieć, że zamordowanie kajumy teraz może zasiać ziarno wątpliwości wśród miasta. Ponadto, wydaje mi się, że mafia mogłaby nawet z góry założyć, że o śmierć pseudogeny Kotomech oskarży Ayanela, próbując odsunąć oskarżenia od reszty osób. W tym momencie pozostaje zadać sobie jedynie pytanie - jaki udział w tym mógłby mieć Kotomech? Był mordercą? Wspólnikiem? Może tak zwanym przydatnym głupcem?
just by the existence of pseudogeny, this level of reasoning is possible for drodie
what do you think, everyone? -
Bernkastel "o śmierć pseudogeny Kotomech oskarży Ayanela, próbując odsunąć oskarżenia od reszty osób."
No właśnie też o tym pomyślałem od samego początku, że być może po śmierci Pseudogeny będę już tylko oskarżał o to Ayanela, a co jeżeli to było zrobione dla zmyłki i Ayanel faktycznie zabił Pseudogeny, żebym teraz Ayanela osądzał? Po co zrobił takie coś? Ponieważ nasza kłótnia i brak dowodów dalej sprawia że Ayanel jest bezpieczny i póki co mu nic nie grozi.
-
Aard Nie wydaje mi się to rozsądną teorią. Każdy argument przeciwko tobie (nieważne czy mniej lub bardziej absurdalny) zwiększa prawdopodobieństwo tego, że ostrze linczu zostanie skierowane właśnie w twoją stronę. Poza tym jest to zbyt zawiły tok myślenia. Uważam, że Ayanel nie mógłby postąpić w sposób głupszy niż ten, który proponujesz. Nie istnieje gwarancja, która zapewni mu, że nikt inny poza tobą nie pomyśli o nim jako mordercy. Ryzyko jest zbyt duże, żeby mu się to opłacało.
A im bardziej zawiła teoria, tym mniejsza szansa na uwiarygodnienie jej i udowodnienie prawdziwości.
just by the existence of kotomech, this level of reasoning is possible for drodie
what do you think? everyone?