Witam serdecznie.
Chciałbym się z wami tego dnia podzielić własnoręcznie opracowaną metodą identyfikacji pobłażliwie nazwaną przeze mnie "Na Razorusa i śmusa"
Owa metoda polega na zebraniu od kilku do kilkunastu przedmiotów tego samego rodzaju (np. kilka gór stroju hero tej samej rzadkości, albo klejnotów elyanod na różne części eq ale tego samego krztałtu i koloru) i następnie identyfikowanie tego po kolei.
Zauważyłem bowiem, że zebranie wpierw do 10 przedmiocików bez ich natychmiastowej identyfikacji i dopiero ich późniejsza identyfikacja po kolei sprawia, że przynajmniej 1 z tych przedmiotów będzie mieć mocniejsze statystyki od identyfikacji niż inne. To zjawisko może nastąpić nawet przy 3 przedmiotach identyfikowanych w rzędzie, ale ja zalecam zebranie 10 dla 100% pewności mocniejszego efektu. Ogółem metoda dla osób cierpliwych i zalecana do kolekcji setu hero. Nie polecam jej natomiast do robienia elyanod - może przedłużyć czas jego grindowania od x16 do x32 (a nawet x64 jeśli SIEKERować rodzajem części eq elyanod)
Nie mniej jednak mam nadzieje że opisana metoda wam jakoś pomoże zebrać mocniejszy set hero przed grindowaniem elyanod.
Dziękuje za uwagę i udanego grindowania!
Metoda Identyfikacji "Na Razorusa i śmusa"
-
- Gra
- RazorusRavenX
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
-
-
Pokaż jakąś tabelkę, jakiegoś excela, filmik - cokolwiek.
Bo jak masz rację to idę dropić 10 voidów a potem zidentyfikuję i będę się cieszył dwoma plusikami do p.atk lvl.
-
Chodzi ci o podanie przykładów/dowodów? Ok, tylko jeszcze żebym znalazł na to czas. To wszystko co opisałem analizowałem w biegu, w drodze grindingu. Zupełnie nie pomyślałem o zbieraniu materiałów badawczych, ale ok.
Jeśli nie zapomnę (i tym razem system załączania plików mnie nie zawiedzie -_-') postaram się coś przesłać. -
Tak jak pisałem, oto wyniki moich obecnych prób identyfikacji. Test nr 1: rękawice olimpu, test nr 2: broń rzeźnika elitarna
(Bardzo proszę o wszelkie informacje gdyby załączone obrazki lub pliki nie działały bądź byłby ograniczony do nich dostęp).
pasted-from-clipboard.pngTo są rękawice olimpu.
To broń rzeźnika.
to z kolei mój rezonans. Widać na załączonym obrazku, że nie mam nic co mogło by zwiększyć szanse na cokolwiek.
Jeśli uznać, że te najlepsze statystyki to tylko obrażenia od wszystkich umiejętności (w przypadku rękawiczek) oraz poziom ataku/magicznego ataku (w przypadku broni) to w obydwóch identyfikacjach było to 4/10 przypadków trafień.
Ale to tylko normalne eq i nie ulepszone z sekretów. Na razie nie mam wyników z eq hero oraz kamyczków elyanod - muszę je najpierw zebrać, a uwierzcie mi - identyfikacja w przypadku tych dwóch jest nieco bardziej skomplikowana."Dlaczego ty to wkleiłeś w taki sposób? Czemu nie załączyłeś filmu?"
Bo ważył za wiele. Oczywiście, że mogłem umieścić filmik na YT i przesłać linka, ale nie chce powiązywać tematyki elsworda z moim kontem na YT, bo coś się stanie, filmik zostanie skasowany i nie będziecie mieli do niego żadnego dostępu.
Mogę zapewnić że zdjęcia opisów identyfikowanych przedmiotów jak i rezonansu pochodzą z tego samego dnia - z dzisiaj. To też nie są zdjęcia z handlu, a z mojego ekwipunku. -
Witam!
Oto kolejne wyniki prób identyfikacji. Tym razem są to buty hero. Wszystkie unikaty a spośród ich: 5 mądrości, 3 poznania, 2 gniewu.
Całość identyfikacji jest z 11 listopada. Jeśliby uznać tylko obrażenia przeciw bossom, oraz Ignorowanie obrażeń, za udane trafienie w identyfikacji to jest 3/10 przypadków.
Teraz mnie posłuchajcie, bo raczej zanudzę się na śmierć zanim zdobędę tyle klejnotów elyanod do prób identyfikacji. Nie do końca miałem racje gdy mówiłem byście nie próbowali identyfikować podobnie kamyczków. Możecie próbować, ale musicie wiedzieć, że budowanie w ten sposób swoich setów zajmie wam o wiele więcej czasu, więc jeśli macie taką możliwość to starajcie się w tym samym czasie zbierać kamienie oraz kasę na kupno kamieni z tablicy.
Jeśli jednak zdecydujecie się budować wasze sety elyanod wykorzystując tą metodę identyfikacji, to byście się nie zawiedli musicie robić to tak jak wam pisze poniżej.
1. Nie mieszajcie rzadkości - jeśli je zmieszacie, te efekty na których wam zależy mogą zostać przydzielone do słabszych kamieni a tym samym - uzyskacie słabszy efekt.2. Nie mieszajcie kształtów kamieni - chodzi o to by uzyskać mocniejszy efekt z danej gamy efektów identyfikacji.
3. Dla trójkątów - nie mieszajcie ich kolorów jeśli dalej budujecie swoje sety. Możecie mieszać na spokojnie rodzaje eq do których one idą... chyba że brakuje wam mocniejszego dla tylko jednej części. Wtedy zbieracie trójkąty tylko pod tą część.
4. Dla kółek - to samo co z trójkątami.
5. Dla sześcianów:
a) Możecie na spokojnie mieszać kolory (lub nie) w zależności od tego jaki efekt chcecie, oraz co chcecie z nim zrobić. Może się wam trafić takie ignorowanie obrażeń dla rodzaju obrażeń z efektu setu innego koloru (a taki kamyk idzie do śmieci więc jest to ryzyko). Jeśli czekacie na inny efekt oraz budujecie dalej swój set - radze zbierać kamyczki w tym samym kolorze.
b) Nie mieszajcie rodzai ekwipunku dla którego one idą - każda gama efektów identyfikacji dla poszczególnych elementów setu elyanod posiada unikatowe dla nich efekty które nie występują w pozostałych częściach. O wiele większą szanse na trafienie "obrażeń dla wszystkich umiejętności" będziecie mieli gdy będziecie identyfikować kamyki tylko dla rękawiczek, co nie?
6. Dla kwadratów - To jest chaos. Z tym nawet nie próbujcie za bardzo kombinować. Tak jak pisze: jeśli nie budujecie setu, nie zbierajcie w tym samym kolorze oraz dla tych samych elementów setu. Możecie mieszać.
To tyle na ten moment. Mam nadzieje, że w jakiś sposób pomogłem wam w uzyskaniu większej mocy.
Dziękuje za uwagę i przyjemnej gry życzę.