Posts by Bernkastel

to prawda jesli jutrzenka to czyta to błagam niech ochroni pseudogeny xDDD

also nie bądźcie tak negatywnie nastawieni do tego typu niespodzianek, to tylko urozmaica w pewien sposób grę, będzie przynajmniej ciekawiej jak pseudogeny żyje, może się kogoś dopadnie ;-;

No to chyba mamy wystarczająco dużo informacji. Jeśli crin faktycznie jest mafią - nie musi korzystać z forum (dzięki discordowi). Jeśli jest miastem - nie ejst szczególnie użyteczny/a. Pytanie brzmi: czy miasto chce otworzyć pudełko schrodingera i to sprawdzić?

ayanel w sumie ma rację, jeśli jest mafią an ie pojawia się na forum - lepiej dla nas
    jeśli ma chociazby Centuriona i nie pojawia się na forum - nie ma dla nas różnicy, jeśli umrze. Zwłaszcza, że umiejętności w mafiach zawsze wykorzystywało się chyba przez pw na forum? Chyba, że Chaton pozwala na discordzie :\

Nie linczowałbym kotomecha. Co prawda, chociażby na podstawie moich wcześniejszych wywodów można by było zacząć wysnuwać wobec niego jakieś konkretne podejrzenia, czy zarzuty, aczkolwiek są lepsze targety do tego. Jeśli już chcemy na siłę kogoś linczować, to niech to będzie chociażby crin, który/a od paru dni nie jest w ogóle aktywny/a na forum. Linczowanie aktywnej osoby to trudna decyzja, ale z afka i tak nie będzie pożytku :|

Aard Nie wydaje mi się to rozsądną teorią. Każdy argument przeciwko tobie (nieważne czy mniej lub bardziej absurdalny) zwiększa prawdopodobieństwo tego, że ostrze linczu zostanie skierowane właśnie w twoją stronę. Poza tym jest to zbyt zawiły tok myślenia. Uważam, że Ayanel nie mógłby postąpić w sposób głupszy niż ten, który proponujesz. Nie istnieje gwarancja, która zapewni mu, że nikt inny poza tobą nie pomyśli o nim jako mordercy. Ryzyko jest zbyt duże, żeby mu się to opłacało.

A im bardziej zawiła teoria, tym mniejsza szansa na uwiarygodnienie jej i udowodnienie prawdziwości.

just by the existence of kotomech, this level of reasoning is possible for drodie
    what do you think? everyone?

KTO ZABIŁ PSEUDOGENY?

Dlaczego akurat ona? Rozważam kilka możliwości. Zakładając, że mafia nie dokonuje mordów losowo...
    Kto mógłby odnieść korzyść z zabicia pseudogeny? Moje pierwsze przypuszczenie jest takie, że pseudogeny umarła na początku, bo była niebezpieczna. Jeśli ktoś miał styczność z poprzednimi mafiami mógł łatwo przekonać się, że obecność żywej kajumy może być problematyczna. Z drugiej strony myślałem też o tym, że skoro pseudogeny była za random linczem, to mafia mogła również wtedy uznać ją za śmiertelnie niebezpieczną - random lincz w każdej fazie dnia z pewnością w niedługim czasie zaowocowałby ustrzeleniem mafii w związku z zawężeniem liczby uczestników. Oddawanie się w ręce ruletki może być ekscytujące, ale jeśli mafia na poważnie myśli o wygranej, to wydaje mi się, że nie pozwoliłaby na coś takiego. A jeśli ktoś zna kajumę, to wie, że w tego typu grach potrafi być całkiem przekonująca. W tym momencie zostawiam miastu ten fragment moich spekulacji do rozwinięcia indywidualnie, jest szansa, że się mylę, ale zawsze jest to jakiś punkt wyjścia.

Nie wydaje mi się, żeby mafia podejmowała swoje decyzje drogą losową. Teoretycznie losowe morderstwa są dla miasta najgroźniejsze, gdyż nie można niczego przewidzieć, ani wyczytać z ruchów przeciwnika. Dlatego chciałbym wykluczyć tę możliwość. Wyjście z założenia, że jest to prawdziwa teoria praktycznie pozbawia nas szans na wywnioskowanie czegokolwiek, a nie sprzyja to miastu.

Przychodzi mi na myśl jeszcze ostatni wariant - wrobienie w zbrodnię, której się nie dokonało. Widać tu idealną okazję, na przykładzie oskarżeń Kotomecha i Ayanela. Mafia mogła wiedzieć, że zamordowanie kajumy teraz może zasiać ziarno wątpliwości wśród miasta. Ponadto, wydaje mi się, że mafia mogłaby nawet z góry założyć, że o śmierć pseudogeny Kotomech oskarży Ayanela, próbując odsunąć oskarżenia od reszty osób. W tym momencie pozostaje zadać sobie jedynie pytanie - jaki udział w tym mógłby mieć Kotomech? Był mordercą? Wspólnikiem? Może tak zwanym przydatnym głupcem?

just by the existence of pseudogeny, this level of reasoning is possible for drodie
    what do you think, everyone?

za to miasto ma za dużo do stracenia, dlatego nie powinniśmy dla własnego dobra tego robić :[

ty pseudogeny lepiej zjedz lunch a nie ro blynch hachacha :D

a i Aard niechec do randomowego linczu jest jak najbardziej rozsądna i nie musi mieć żadnego związku z przynależnością, naprawdę nie ma sensu w wybijaniu się samemu dla zabawy, no i tak jak hyoni napisała - to z szansą 76% wyawli tylko z gry niewinną osobę zabierając jej szansę na fun :[

ja jestem zdecydowanie przeciwko losowym linczom, póki nie zmniejszy się liczba osób, to owszem, istnieje szansa, że ustrzelimy mafię, ale szansa na to, że pomożemy mafii jest trzykrotnie większa, nie ryzykowałbym random linczu w 1 dniu :| każde chybienie przybliża mafię do zwycięstwa