Co raz częściej występuje ten problem i wiem że to nie tylko u mnie ale częste wywalanie z gry z powodu "Brak połączenia z internetem" kiedy internet żadnego problemu z połączeniem nie ma w chwili wywalania a to jest denerwujące jak wywala w środku mapy i wszystko idzie w piach na niektórych planszach można tyle stracić że nie warto nie raz na nie chodzić. Mogę dostać jakieś informacje dlaczego takie coś się dzieje ?
"Brak połączenia z internetem"
- Mahesvara23
- Closed
Attention! We are receiving reports about SCAM attempts, which promise you to get Elcoin for free after submitting your account data on some pages.
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
-
-
Hej!
Z jakiego łącza korzystasz? Łączysz się kablem, przez wifi czy korzystasz z internetu 4G?
Takie zachowanie gry jest najprawdopodobniej spowodowane przepustowością Twojego łącza internetowego - gdyby problem leżał po stronie serwera, to musiałby dotyczyć wszystkich graczy jednocześnie.
Oto przykładowe czynności, które możesz wykonać żeby zminimalizować szansę na wystąpienie tego komunikatu:
- Zrestartuj swój komputer
- Zrestartuj połączenie internetowe swojego komputera - Zrestartuj swoje urządzenie sieciowe (np. router)
- Upewnij się, że Twoje połączenie internetowe jest stabilne
- Wyłącz wszystkie programy typu firewall/antywirus przed włączeniem gry
- Wyłącz/zamknij wszystkie aplikacje, które mogą powodować problemy z połączeniem z serwerem (VPN, torrent, aplikacje z systemem peer2peer, aplikacje i strony do streamowania i chatowania np. discord, twitch)
- Wyczyść pliki tymczasowe i cache swoich przeglądarek internetowych -
Przecież problem dotyczy wielu gracz i nie jest to zależne od połączenia z jakiego sie korzysta. Próbowałam rozwiązać ten problem w taki sposób jak napisałeś i niestety nic to nie daje. Nieważne czy łącze się po kablu czy poprzez wifi problem jest taki sam.
-
Biorąc pod uwagę to, że ostatnio więcej graczy skarży się na ten problem, poinformuję o tym odpowiednie osoby. Choć dalej nie sądzę, że jest to wina serwera - przykładowo mnie (ani osób, z którymi gram) z gry nie wyrzuca wcale.
Problem zostanie przekazany do naszego działu technicznego.