Zaproszenie do eksperymentu z farmieniem.

Attention! We are receiving reports about SCAM attempts, which promise you to get Elcoin for free after submitting your account data on some pages.
We advise you DO NOT TO CLICK on such suspicious links and do not share your account login/password with ANYONE.
Please report any kind of such activity directly to our Support. Thank you!
  • Witam.

Jak tytuł wskazuje - chciałbym zaproponować wam uczestnictwo w pewnym eksperymencie.
    Wpadłem na jego pomysł gdy zaobserwowałem pewne zjawisko starajac się wyfarmić sobie set akcesoriów Solace'a w grze. Po 2 przejściach udało mi się zdobyć maskę, ale po 5 kolejnych nie wypadało z niego nic ciekawego. Gdy uruchomiłem inną mapę znudzony bezowocnym dalszym farmieniem, po zaledwie paru przejściach wypadło mi coś wartościowego i tak samo gdy próbowałem dalej nie wypadało mi nic. Zacząłem się zastanawiać czy to w jaki sposób spamimy mapy i farmimy na nich ma wpływ na częstotliwość wypadania rzadkich przedmiotów. Utworzyłem pewnego rodzaju hipoteze którą motywem jest iż drop rzadkich przedmiotów następuje tylko w pierwszych kilku przejściach planszy której robisz.
    Dlatego też wymyśliłem eksperyment który polegać będzie na niczym innym tylko na graniu i spamieniu dowolnie wybranych przez was mapek, ale według opisanych przeze mnie instrukcji.
    Chociaż mogę ten eksperyment zrobić sam, to wiedzcie że moje wyniki nie będą wiarygodne jeśli nie będzie nikogo innego kto mógłby je potwierdzić. Ja chcę by wyniki były wiarygodne bo wierze w to, że może to nam pomóc w grze.

Jeżeli na to pozwolicie i wszystko pójdzie dobrze to zarówno opis eksperymentu jak i jego wyniki pojawią się jako aktualizacja do poradnika dropu autorstwa mojego i cini co będzie dodatkową pomocą dla wszystkich którzy mają problemy ze zdobywaniem wartościowych przedmiotów na planszach.

Jak ma wyglądać eksperyment?

Otóż jeśli tylko chcecie, jesteście w stanie oraz macie na to czas proszę was o to byście pospamili dla mnie dungeony i opisywali jaki rodzaj dungeonu wybraliście (tzn.: normalny, sekret, bohatera, itp.), ile razy podchodziliście do planszy zanim wypadł wam przedmiot rzadki/elitarny/unikatowy z głównego bossa oraz ile razy w ciągu określonej przeze mnie serii z bossa wypadło wam łącznie rzeczy o wcześniej opisanej klasie rzadkości. Proszę także o pisanie warunków w jakich plansze były robione (samemu czy w drużynie iluś tam osobowej). Serie plansz o które proszę są opisane poniżej:

SERIA #1:
    1 wybrany dungeon od 8 -12 razy (możliwe przerwy ale nie dobierajcie innych dungeonów dopóki nie ukończycie tej serii)

SERIA #2:
    2 wybrane dungeony. Gdy wybierzecie któreś z nich róbcie je do 4 razy lub dopóki nie wypadnie wam coś rzadkiego z bossa. Później róbcie drugi też 4 razy lub dopóki coś nie wypadnie. Po przejściu drugiego wróćcie z powrotem do pierwszego po czym powtórzcie sekwencje zarówno z pierwszym jak i drugim

SERIA #3:
    4 wybrane dungeony. Podobnie jak w przypadku serii nr 2 - robicie je po 4 razy (lub dopóki wam coś nie wypadnie)zanim przechodzicie do następnych plansz, ale w porównaniu do poprzedniej serii nie powtarzajcie sekwencji drugi raz.

Każde z tych serii ma na celu sprawdzenie, czy zaobserwowane zjawisko istnieje, czy zachodzi również u innych graczy, czy jego działanie jest zgodne z hipotezą oraz jak bardzo ograniczone są właściwości tego zjawiska.

Nikogo do niczego nie zmuszam. Tak jak pisałem - jeśli chcecie, jesteście w stanie oraz macie na to czas. Ja najprawdopodobniej zacznę swoje obserwacje prowadzić dopiero w weekend, więc mi też nie śpieszno. :P

Oto moja propozycja dla was. Jeśli macie jakieś uwagi co do zasad eksperymentu, opinii bądź ktoś już próbował coś zrobić i zauważył coś, proszę o komentarze.

Dziękuje za uwage.

Życzę miłego dnia.

• Dwie prośby zanim ktokolwiek zacznie:

1. Jeżeli znajdzie się ktoś kto będzie chciał wykonać więcej niż jedną serie bądź wszystkie, proszę o to aby wybrane przez was dungeony były inne od tych użytych w poprzednio robionej przez was serii.

2. Do warunków w jakich przyjdzie wam wykonywać spam - opis poziomów waszych postaci oraz poziomów plansz w jakich bierzecie udział będą mi też potrzebne. Inaczej dropi się na Kryjówce mając 99 poziom , a inaczej na Sandiliusie.

• Witam ponownie

Niestety muszę poinformować, że eksperyment zostaje zamknięty. Z początku wydawało mi się to czymś ciekawym, ale z czasem doszedłem do wniosku, że jest to strata czasu. Starając się udowodnić sobie coś oraz wam zamiast grać jak chce zmuszam się do czegoś co mnie nudzi i nie daje satysfakcji, a nie po to wracałem do elsa by móc później z niego wyjść.

Nie będę więcej rozwijał tego tematu, zatem proszę administratorów forum o zamknięcie tego tematu.

Za dotychczasową uwagę składam podziękowania.