Posts by cini
-
-
-
Hi!
I'm looking for:
Velder Imperial Guard shield
Dragon Knight eye accessory
Contact me here or on Discord (i prefer Discord): cini#2431
-
3. Medale - to opcja dla bogaczy albo osób które często przebywają w grze i masowo robią misje eventu. Jeden medal jest w stanie zwiększyć drop o 50% a efekty kilku z nich kumulują się. Ale tak jak pisałem - medale można zdobyć albo podczas niektórych misji eventowych, albo kupić je w item shopie
W ISie nie ma medali na drop, a ogólnie żadne tego samego rodzaju się nie łączą (chyba, że opis mówi inaczej, ale.. nie spotkałam się z takim jeszcze xD). Medale na drop można zdobyć z kostek poszukiwacza (kostka z medalem chciwości czy coś takiego), w kostce za 3 zmianę klasy też jest (jednodniowy?), za 1 i 2 klasę możliwe że też, ale już tego to nie pamiętam. A co do tego 50% - z tym jest różnie i zależy to od medalu, bo nawet w evencie jest raz taki a raz inny. '-'
Quote5. Styl z jakim walczysz [...]
A to skąd wziąłeś? Jakaś sprawdzona informacja, czy "tak mi się wydaje, tak jest chyba"?
Jeśli chodzi o wszystkie pogłoski - nie wydaje mi się, żeby to było prawdziwe.
Ogólnie z tym dropem to po prostu sama losowość i nic więcej, ktoś potrafi martwy bossa przeleżeć albo tyle mu zbić życia co nic a i tak dropnie mu coś rzadkiego. Na rajdzie też widziałam screen jak komuś w taki (niestety martwy, a nie ten drugi xD) sposób poleciało legendarne acc więc '-'7 Zwiększanie dropu za zadane dmg i ogólną ocenę gry funkcjonuje raczej tylko na Drabakim.
Taka ja ze wszystkim wrzucone w drop co się tylko da prawie ciągle wychodzę z Hennona z 1-2 kamieniami (czasem nawet nic mi nie da), a ludź co ma tylko rezo ma tyle kamieni że na końcu mapy w informacji o dropie same kamienie ma w okienkach. x'D
O innych mapach to już nawet nie wspomnę^^^ Dlatego właśnie (jeśli ktoś to czyta) serio radzę wrzucić w drop tyle tylko co rezo i ewentualnie tytuł (no i [moc] jak u nas wyjdzie), szkoda bonusów z eq, jak Was RNG nie lubi to nawet całe eq w drop nie poratuje xD
Ogólnie fajnie że pozbierałeś tyle co wiesz, może komuś to jakoś pomoże. '-' Chociaż żeby było bardziej poradnikowo to rozpisałabym się na Twoim miejscu trochę o np. tytułach - wypisanie ich
z obrazkami bo ładniej i w ogóleno i jak taki tytuł zdobyć, ile tam daje tego %. Tak samo z eq wspomnieć gdzieś, że są bonusy z niego.Takie sobie rzeczy o których można wspomnieć jeszcze:
- na KR jest [moc], która zwiększa drop. Kiedyś to i u nas wejdzie, więc jeszcze więcej % dropu jak kto chce '-'
- Na Addach (teoria fuzji energii) statystyka dropu nie wpływa na fragmenty, ani na szansę na broń (tam do fragmentów bonus jest czasem w evencie, to wtedy ikonka odpowiednia itd itd '-')
- czasem jest też event na podwójny drop, to też ikonka na górze taka jak przy eventach na exp
- NAJWIĘKSZĄ ROLĘ ODGRYWA RNG JAK CIĘ GRA NIE LUBI TO JESTEŚ Z G U B I O N Y wkwestiidropu
A tak dla samego czepiaństwa, to nie wiem po co to tu xD:
Quote<SPOILER ALERT!> Opisane poniżej metody mogą zdradzać niektóre z mechanik gry, które odgrywają role dopiero na etapie late game/end game. Jeśli nie chcecie przedwcześnie dowiadywać się co czeka was w grze, zalecam pominięcie tego działu.>
Jakby Ci się chciało uładnić, dodać informacje i wywalić rzeczy wprowadzające w błąd (albo chociaż dać je w spoiler) to może być fajny poradnik czy coś, tak czy siak miło, że poświęciłeś na to swój czas!!
znowumiwyszłaścianatekstu..?? -
Updated
-
Ten pasek jakoś zwiększa szansę, ale praktycznie tyle co nic (np. 1 x 2 to mimo wszystko tylko 2, a szansa na kostkę z bronią chyba nawet nie wynosi tego 1% tylko 0.cośtam xD)
Na podstawie tego co widziałam, to chyba na 1k runów powinien napełnić się całkiem, ale dalej nie daje to gwarancji na drop broni. Nie wiem czy tak jest na pewno, ale na 750 runach wyglądało to u mnie tak:
...więc chyba faktycznie na cały pasek trzeba 1k? Na szczęście nie mam jak tego potwierdzić całkowicie, bo broń wypadła mi w granicy 800-900 Ale wtedy dalej pasek nie był pełen więc jak to nie jest 1000 runów to ja nie wiem co!!!
I w sumie ogólnie, bo chyba nikt nie wspomniał - najprawdopodobniej to jest tak, że z każdym runem dostajesz odrobinę bonusu do dropu - czyli pasek napełniony kawałek działa gorzej niż taki pełen, ale działa. '-'
albo chociaż powinien -
Hi!
I'm looking for Velder Imperial Guard avatar parts for Chung:
weapon
arm accessory
Contact me here or on discord: cini#2431
-
"Na początek" eq hero? Nie rozumiem sensu posyłania kogoś kto nie daje sobie rady na sekretach od razu na hero po robienie eq. .-. Tak, jest dobre, ale fajnie byłoby w jakimś stopniu przyłożyć się samemu do dropnięcia go, a nie liczyć że dobierze kogoś kto bez problemu zrobi mapę..? W jakimś randomowym eq to chyba nawet wejść się tam nie dało w sumie... '-'
NA POCZĄTEK
Zacznij od eq z sekretów. Jeśli złożysz sobie całe, to powinno być trochę lepiej.
Różne mają różne efekty, ja najbardziej (z doświadczenia) polecam Besmę, Alterę lub Hamel (tego ostatniego w sumie nie lubię, ale jest najbardziej uniwersalne na pewno xD).
Najbardziej lubię Alterę, ale to już kwestia gustu. Jeśli po przeczytaniu opisów (w wiosce u kowala) efektów setu z eq nie będziesz wiedzieć co wybrać, to najlepiej weź Hamel.
Pamiętaj żeby poulepszać to (albo po prostu otworzyć unikatowe skrzynki z eq, pewnie będzie wiele szybciej '-'; możesz kupić z tablicy lub liczyć na to, że dropnie na sekrecie) na unikaty, tak żeby dało się mieć efekt za 6 części (to chyba będzie na 85 lvl wtedy).
Eq z sekretów składa się z góry, dołu, rękawiczek, butów (mówi się na to lewa) oraz broni i akcesorium.
Jeśli chodzi o ulepszenie to lewą najlepiej na jakieś +5/6, jak jesteś ryzykant to nawet 7. xD Broń najlepiej 8, ale nie polecam próbować tego robić bez zwoju... 7 w sumie też nie, nie polecam ogólnie kowala w tej grze... Innymi słowami - szukaj zwoju!!!
Kiedy już uda Ci się to zebrać, to możesz myśleć o eq Hero, tak jak wspomniał ludź wyżej. Ładnie napisane, więc powtarzać nie będę, mogę coś dodać tylko od siebie:
Eq Hero jest w 3 kolorach - niebieski, czerwony żółty. Najlepsze efekty wbrew pozorom uzyskasz łącząc po 2 części (np nosisz 2x czerwone i 2x żółte zamiast 4x ten sam kolor). Tutaj najbardziej polecam wymieszanie żółtego i czerwonego (gniew i, ee, mądrość, coś takiego, tak).
Osoba wyżej wypisała ładnie jakie efekty powinno się szukać dla Twojej postaci, jednak jeszcze dodam, że jak masz przykładowo już zebrane jakieś 3 porządne części (dajmy na to 2 żółte i 1 czerwoną) i wypada Ci brakująca czerwona ale z jakimś randomowym efektem - i tak ją bierz! '-' Z czasem dropniesz, kupisz, ukradniesz, wymienisz (tyle możliwości) jakąś z efektem, którego szukasz. A tak to będziesz sobie już latać z efektami setu, yey!!
Jeśli coś jest niejasne to pisz, chętnie pomogę