Posts by Whiite

Aoi +1

najlepsze rozwiązanie - zmień eq. Z sekretu chyba najwygodniej przerzucisz sie nia hero, ale nie wiem czy nie lepiej bylo by od razu isc w elyanod. Co do broni no to wielkiego wyboru nie masz jak dropic voida lub biegac z bronia hero, co i tak pewnie cie czeka bo z eq sekretowym raczej nie przejdziesz adda. Masz tez henira ktorego 5/5 i tak bedzie lepsze niz sekret

wiec moja rada - wybierz czy chcesz zrobic set hero/henira. Tylko pamietaj, set hero najlepiej po 2 czesci z setu bo najlepszy bon masz juz za dwie czesci a tak masz go podwojnie.

Sorry from simple post but i must used phone to create

BLUE

Bullet blitz (chung) 11% top

Abyssus (ain) 8% bottom

Space Wrench (Eve) 10% top

Artillery strike - quantum ballista (chung) 10% bottom

EMP Shock (Add) 10% gloves

Freezing bullet (Rose) 9% boots

Sharpshooter syndrome (chung) 10% bottom

Lvl 25 top

Lvl 19 boots

Lvl 22 boots

Lvl 27 top

Lvl 28 bottom

Regeneration trancensent skill - 8% gloves

Drop 9% boots

After using transcendent skill, dmg from this type skills 6% in 15 sec gloves

RED

Spiral blast (elesis) 12% boots

Moving shot (rose) 11% bottom

Sonic spike (rose) 10% bottom

Gun dance (rose) 8% gloves

Quietus lancea (ain) 10% top

Lvl 25 boots

Lvl 18 top

Lvl 22 boots

Lvl 19 boots

Maximalization +429 boots and top

Armor piercing 8% gloves

Armor piercing 9% top

Dmg vs boss 7% top

PURPLE

Moving shot (rose) 9% top

Magnum shot (chung) 11% top

Back kick (rena) 10% gloves

Chain lighting (aisha) 12% top

Minigun M-137 (rose) 9% top

Steyr antitank (rose) 10% top

Flick shot (lu/ciel) 8% top

Swift smash (lu/ciel) 8% boots

Sword fall (elsword) 9% bottom

Flame sword (raven) 9% boots

Steel body (ara) 11% gloves

Spear burst (eve) 12% top

Armor crush (raven) 8% gloves

Lvl 29 boots

Lvl 20 gloves

Lvl 17 bottom

Cryt chance +429

Maximalization +429

Regeneration skill 0 - 100 mp - 9% top

Armor piercing 8%

obecnie najlepszym pancerzem jest set elyanod bo mozesz go naprawde nafuterkowac pod swoja postac i zystac srogie bonusy np wzmocnic srogo skille ktorych uzywasz albo podbic dmg od krytykow. I tak te kamienie mozna craftowac z pyłkow ktory dostajesz za rozmontowywanie kamieni, co bedziesz robic czesto bo mozesz np dostac skill pod postac fizyczna na kamieniu koloru niebieskiego i taki kamien jest zupelnie bez wartosci. Pył dropi tez na niektorych planszach elyanod

set czasoprzestrzeni zaś... no on ma sens tylko w full secie 5/5 bo wtedy ma bonus 10%. Tak to najwyzej bron mozesz zrobic ale nie wiem czy nie lepiej byłoby ci zrobic bron heroic z pz 29, wtedy chyba ma staty jak raidowa ale moge sie mylic. Najlepsza bronia jest void ktorego sie dropi na teorii fuzji adda ale nie wiem czy dasz rade zrobic te plansze, jesli nie to spokojnie, void z nami zostanie na stałe, lub na baaaardzo długo wiec mozesz ja wydropic pozniej

Póki co nie musisz się tym zajmować jak jesteś ma etapie "sekretowym" no ale skoro prosisz.

Na etapie Elyanod zdobedziesz pancerz do którego można włożyć różne kamienie dropione ma planszach. Te kamienie dają ci różne bonusy, każdy inne. Jednak najważniejszym jest jego kolor, wyróżniamy 3. Niebieskie, czerwone i fioletowe. Niebieskie są dla postaci używających ataku magicznego, czerwone dla fizycznych a fioletowe na pvp. W każdej części stroju można umieścić 4 lub więcej kamieni, zależnie od upgrade. Kiedy cześć na juz 4 lub więcej kamieni 1 koloru staje sie częścią setu. Pełen set danego koloru daje bonusy do danego ataku. Full set niebieski zapewni magiczny atak, czerwony i fioletowy analogicznie. Same kamienie maja 4 formy, każda zapewnia inne bonusy np kwadrat daje zawieszone obrażenia do jakiegoś skilla, niekoniecznie twojej postaci. Jest to losowe więc np kamień czerwony może zapewniać bonus dla Aishy a na co jej atak fizyczny? Tworzenie tego setu jest dosyć czasochłonne /drogie bo kamienie mogą osiągać naprawde wysokie kwoty. Ale jak mówiłem, teraz nie masz co sie na tym skupiać bo to srogi end game

BLUE

Blizzard Shower 8% glove

Shining Rune Blast 9% boots

Sharpshooter Syndrome 10% bottom

RED

Archon Ray 12% top

Fate Smash 9% boots

Install - Ultimate Fury 10% gloves

Maximize +429 top and boots lvl 1

Purple

Magnum Shot 11% top

Armor Crash 8% gloves

critical +429

Ignores Physical Defense Power 8% gloves

lvl 20 gloves

all ofert in this topic pls

ciężko coś więcej dodać bo moi przedmówcy już wiele powiedzieli to ja opisze ci jeszcze tylko pozostałe sety sekretowe, na których mimo wszystko lepiej teraz się skup:

Elder - set maszynowy to set dla tanka... których nikt nie potrzebuje, dodaje dużo defa efektem jak cię biją ale tak to w sumie najgorszy set - NIE RÓB GO

Besma - set smoka, jak napisał kolega, buff krytów + efekt który te kryty jeszcze wzmacnia. Naprawdę fajny set, potrafi wzmacniać dmg ale wymaga wprawy w kwestii używania efektu by jak najwięcej w tym czasie wrzucić dmga

Altera - set purchalterawki(?) głownie cię przyśpiesza, sam nie korzystałem więc niewiele o nim wiem ale dużo osob go używało i nadal używa więc raczej jest dobry

Belder - set wargo watażki, ale nazwa, śmieszne efekty aktywne jak rzut mołotowem czytaj pocisk, który zostawi na ziemi ogień, chmurka uderzająca piorunem i tarcza zerująca dmg jak cię biją, brzmi śmiesznie ale wydaje mi się, że niestety nie biją zbyt dużo

Hamel - set prastróża, na nim nie da się wyjść źle, ma 3 efekty. Możesz dostać buffa na dmg oraz innego na regen many kiedy uderzasz oraz zyskać redukcję obrażeń jak biją ciebie. Te efekty możesz zobaczyć na samej mapie grając owy sekret bo to dokładnie te same efekty, choć czasowe. Ale są fajne, akurat miałem ten set i działa

Sander - set burzy piaskowej. Tak naprawdę ten set ma jedną wartość, może unieruchomić moba uderzeniem. Bardziej ma zastosowanie w pvp, a raczej miał bo teraz only elyanod gra

Ranox - on ci chyba cooldowny zmniejszał, nie warto bo nawet po premierze tego sekretu na PL nikt tego nie używał

W sumie tak jak tam wyżej, najlepiej myśl nad setami Besmą, Alterą lub Hamel, bo na nich nie wyjdziesz źle. Ja bym mówił Hamel ale ostateczny wybór zostawimy tobie.

A no i jeśli ulepszysz set na status "priorytetowy" i bedziesz mieć pełny pancerz + broń + akcesorium to każdy twój atak ma szansę na przywołanie bossa sekretu, który rzuci silny atak obszarowy. Na etapie używania tego setu potrafi to zadać sensowy dmg więc jeśli masz szansę na 6 części to ja bym to zrobił

Wieczny mrok - trochę przekombinowane ale przynajmniej nie zmierzch ;)

oo obrońcy gówno tłumaczeń jak zawsze w formie hehe xDDD To nie tak, że zmierzch jest jedyną dobrą formą nazwania 3 klasy NW i nic innego nie będzie pasować

To był żart skierowany w stronę Zmierzchu, wiesz taka seria romansideł z wapirami, kojarzysz coś? Na przyszłość zaznaczać ci gdzie wstawiam żarty?

Śakti - nawet wymówić tego nie mogłem na start, jak na moje lepiej byłoby zostawić Shakti albo pójść za ciosem Brazylii i nazwać ją Shiva

Śakti jest najpoprawniejszą wersją jaka mogła być, bo to spolszczenie operujące w społeczeństwie do Shakti. Nie wiem jaki sens miałoby nazwanie jej Shiva skoro w takim przypadku dostałaby spolszczenie jakim jest Śiwa??? Z resztą to, że prefix to Śi zamiast Sh nikomu nie powinien robić problemu.

Ja tam czytałbym to zamieniając SH na SZ ze względu na to, że jest mi to bliższe niż wersja z hinduizmu. Tłumacze jak na moje mogliby tutaj akurat pójść bardziej w wymowę wersji angielskiej gdyż dla mnie jako europejczyka słów Śakti brzmi głupio i znacznie wygodniej jest powiedzieć Szakti lub Sziwa

Prime Operator - a nie lepiej po prostu Operator? Lub Operatorka?

>nie zróbmy tłumaczenia
    >i tak ból rzopy xD

- rzuć luźną, nieofensywną propozycją nawet nie licząc na odpowiedź

- reakcja: OMG BUL ANUSA ZWASZE WSZYSTOK NIE TAK IKS DEEEEEEEE

Regnator - nie wiem co to jest, google pokazuje mi Dofusa, ale brzmi złodupnie, a ten Ain jest złodupcem więc legit

*inhale* ciekawe jaki jest concept eu aina, na pewno nie łacina xD Ragnator w sumie wcale nie oznacza w łacinie LORDA, albo też KRÓLA xD

wybacz, nie uważałem na lekcjach łaciny w szkole, no i jak ja mogłem nie zrobić głębokiego researcha na temat pochodzenia nazwy postaci z gry, która obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg

Dobra, pauza. Ostatnie joby wchodzą na rejon więc pora zająć się nazwami i je skomentować. No bo to przecież najważniejsze

Nieśmiertelny - mam trochę dylemat bo mi to brzmi dosyć średnio ale jak inaczej to przetłumaczyć? No nie da się więc cóż, muszę się przyzwyczaić

Metamorfa - tutaj problem jest taki, że nawet po angielsku mi się nie podoba i tak jak poprzednio inaczej się nie da

Wieczny mrok - trochę przekombinowane ale przynajmniej nie zmierzch ;)

Imperator Nova - nie wiem czy nie lepiej by było Imperator Novy bo Nova brzmi trochę jak imię, a ja nawet w starcrafta nie gram

Nazo - Sariel - W KOŃCU JEST! Standardowy schemat nazw Evki

Centurion - zostawili jak jest i spoko, w sumie co tu zmieniać

Śakti - nawet wymówić tego nie mogłem na start, jak na moje lepiej byłoby zostawić Shakti albo pójść za ciosem Brazylii i nazwać ją Shiva

Krwawa Królowa - jakoś nic nie umiem na ten temat powiedzieć, nie bije mnie w uszy więc chyba spoko. Czekam na opinie Elesis mainów

Paradoks - trochę się bałem, że nazwą go Szalony Paradoks ale jak widać niepotrzebnie, ta nazwa pasuje i zachowuje klimat postaci. PŁOTAGONIŚCI!

Diangelion - nawet nie wiem czy to słowo coś oznacza, google pokazuje mi tylko lucków, a skoro nie ma słowa to nie ma tłumaczenia. W sumie nie brzmi źle

Minewra - patrz Metamorfa

Prime Operator - a nie lepiej po prostu Operator? Lub Operatorka?

Regnator - nie wiem co to jest, google pokazuje mi Dofusa, ale brzmi złodupnie, a ten Ain jest złodupcem więc legit

a wam jak się podobają postacie?

Els byłby p2w gdyby w is były kamienie mędrca czy zwoje na lvl up, lub absurdalnie drogie np 5k el zwoje +11 bez opcji handlu czy wysłania. Lub wybrane kamienie elyanod razem z voide.Wtedy byłby to perfidny p2w. A masz w nim topki które moga ci dać skrzydełka motylka, kostium plażowy oraz niewidzialne acc które wykorzystasz do upiekszenia swojej postaci. Tutaj może sie pojawić kontrargument "ale avek z topek to dodatkowe staty", prawda, ale czy avki robią aż taka różnice? Obecnie 95% powodów dla których ludzie chcą avatar to wygląd oraz sloty na kamienie, sloty które równie dobrze możesz uzyskać z W PEŁNI DARMOWEGO AVATARA LOKAJA EDEL (który swoją drogą jest bardzo ładny na żeńskich postaciach). A jak ktoś ma większe ambicje niż biały avatar to proszę ja was, sposobów na zarabianie mamy od groma, a nawet lekko starsze avki topowe nie są drogie, za 500kk lewą spokojnie się kupi i pewnie jeszcze trochę zostanie.

Co zaś sie tyczy bossow z kategorii ŁAN SZOT, właśnie kolega powiedział to co mi leży na białym serduszku, słowo klucz to frustracja. Ja rozumiem wyzwanie i chęć grania bardziej niz trzymaj strzałkę w lewo i co chwila skill. Ale obecnie takie plansze jak 11-5 nie dopuszczają do popełnienia błędu. Pewnie ktoś powie że tak ma byc i ja nie mogę zaprzeczyć, twórcą nie jestem i nie wiem. Jednak to potrafi lekko rozdrażnić kiedy ty używasz skilla i wtedy Hennon, czy jak mu tam, używa swojego, z czego twój konczy sie pier2szy przez co stajesz sie tykalny w sercu ataku bossa bez opcji ucieczki/zasłony. Nie wymagam od gry, żeby w takim wypadku zyskać chwile nieśmiertelności żeby biedny i poszkodowany przez złą grę Whiite mógł uciec, jednak chciałbym żeby gra nie karała za coś czemu nie mogłem zaradzić. Nje będę też sie tutaj wypłakiwac na temat ze np nie fair bo chung ma więcej defa i on przetrwa bo zdaje sobie sprawę ze on ma taki być. A moja cbs ma mieć dużo więcej many niż on i umieć skakać (skakać, LATAĆ) dużo dalej niż znaczącą większość postaci. Zresztą w takim wypadku i tak ktoś powie żebym zaczął grać owym chungiem i znowu doznam ŁAN SZOTA, chociaż wtedy byłby zasłużony

Niestety ale KoG wpadł w wir skrajności, najpierw stworzyli voida który wszystkie inne wepy zjada na każdym polu, przez to gracze z takowym nie mieli wyzwania, więc stworzyli bossów którzy one shotują i mają wywalone na fakt bycia solidnie atakowanym przez 4 osoby. Jak dla mnie to już nie wymaga 3 klas a zupełnego rebalansu bo syf się zrobił jak w interpunkcji pewnego czarnowidza poprzedzającego mój post

Dobrą zmianą w grze byłoby usunięcie Aina.

Dobra żartuję pls Sentis no ban

Mrocznego elfa raczej nie dadzą, za bardzo podobe do Reny, demona też już mamy to bardziej bym sie spodziewał czegoś o czym jeszcze nie słyszeliśmy

Nazywam sie... zresztą nieważne jak sie nazywam, wszyscy mówią mi Whiite. Kiedyś byłem mistrzem świata w karate oraz najemnikiem, dzisiaj gram w chińską bajkę. W zasadzie tyle, gram CBS, nie mam dmga bo byłem leń i voida nie dropnalem, a tak resztą to jestem w sumie normalnym typem. Z wyjątkiem tego, że bardzo lubue humor, za który dostanę tutaj perm bana