Posts by Vakus

Nie wiem co tutaj ma twoje "bycie starszym", ponieważ to ty zacząłeś ten temat i zakończyłeś go bez żadnych logicznych argumentów poza twoim "graniem w becie" jak dzieciak. Skoro tak bardzo tęsknisz za tamtym okresem, to polecam Elsa na androida. Jedyna osoba, która tutaj się ośmieszyła to ty, bo większość ludzi stwierdziła, że gadasz od rzeczy. Nie jest to kwestia tego, że "gramy krótko" (bo gram od 2k12), "jesteśmy zaślepieni elsem", czy cokolwiek innego. Możesz się zdziwić, ale każda gra się musi z czegoś utrzymać i nie równa się to z "p2w", tylko zwykłym zapotrzebowaniem na hajs (bo tak, szok, niedowierzanie - serwer trzeba jakoś utrzymać). Niektórzy sobie radzą bez wydawania go, niektórzy nie. Wybór należy do ludzi. Bo tak, wydawanie na Elsa to wybór, nie wymóg. Wybrałeś drogę na skróty i teraz masz ewidentny ból dupy, ale to jest tylko i wyłącznie twój problem. Nie gry. Może kiedyś els był p2w, gdy paski trzeba było kupować i mniej osób wystawiało rzeczy na tablicy. Teraz wystarczy iść na mapki, dropnąć choćby akce z 11-6 (które dropi często) i masz 600kk w kieszeni. Mapka trudna nie jest, dropniesz takie 3 i masz już zwój +10.

Nie wiem, czy aktualnie grasz czy nie. Tydzień, czy tam 2 grałem z tobą sekrety, a później henira XD Moje zdanie jest takie, że ta gra nie posiada p2w, każdy ma inne zdanie. Teraz przynajmniej nie trzeba kupować pasków B, co sporo oszczędza przy robieniu kolejnej postaci. Twoim zdaniem jest p2w i wypada słabo na tle innych, także nie mam pojęcia po co w nią inwestujesz (ofc jeśli dalej grasz tak, jak ten tydzień temu). Jeśli faktycznie widzisz tu jakieś p2w, to widocznie musiałeś grać w niewiele gier. Zresztą, jaki sens ma udzielanie się na forum gry, której się nie lubi? To tak jakbyś zrobił rosół i jadł go narzekając na to, jak bardzo nienawidzisz rosołu.

Inubis, mówisz, że els jest p2w, a masz dość dobre eq, dobry dmg, więc przyznajesz, że doszedłeś do tego w 100% przez p2w? Nie każdy wydaje hajs na tę grę. Do wszystkiego da się tu dojść bez wydawania hajsu. Zajmie to zdecydowanie dłużej, ale da się. Els jest zdecydowanie prostszy niż kiedyś. Teraz jak ktoś ma +9 to wstyd, a parę lat temu biegać z +6 to łohoho jakie pro eq. Co do oneshotujących bossów nie zapominajcie, że w elsie jest taka mechanika, że w praktycznie wszystkich skillach, nie licząc aktywek, ma się niewrażliwość na ataki (pomijając debuffy), gdzie dzisiejsza gra to klikanie w skille jak najszybciej by nie dostać strzała od bossa, a potem użycie potki i tak ciągle. W każdym razie tak wygląda robienie drabakiego, który wejdzie. Skoro te bossy trafią i tak raz na ruski rok, to muszą raczej tak porządnie, a nie za jakieś 20% hp skoro i tak za chwilę się użyje kolejnej potki. Ja lubię wyzwania w grach i pewnie będę się dobrze bawić, tak jak pierwszy raz poszedłem na 10-6 i biłem 10 minut samego bossa. Przynajmniej był jakiś fun z zabicia go, a nie jak poszedłem na 11-5 pierwszy raz na ten tryb historia i miałem takie "yyy aha". Rozczarowanie totalne. Na trybie normalnym już jest jakikolwiek fun z zabijania go.

P2W to raczej będzie po wyjściu Varnimyr, ale z drugiej strony, czy nie uważacie że przyda się tej grze jakiekolwiek utrudnienie? Kiedyś zabicie króla nazoidów to było osiągnięcie, a teraz nawet przejście takiego 11-5 nie jest wyzwaniem jak się pójdzie z dobieraniem. Aktualna gra opiera się na rzucaniu skilli w ustalonych miejscach tak, by najlepiej czyściły, niektórzy potrafią oneshotować praktycznie bossa z 11-4 gdzie to chyba 2 mapka która posiada największy wymóg eq. Serio jest potrzebne jakiekolwiek utrudnienie, zdaję sobie sprawę, że pewnie 80% graczy nie przejdzie tego regionu, a jak już to nie za 1 razem, ja sam pewnie nie przejdę, ale przynajmniej będzie jakieś wyzwanie XD Sporo ludzi narzekało, że ta gra jest za łatwa, to teraz czas na mapki typu 12-4, gdzie boss oneshotuje za 1.1kk dmg. Gra przy aktualnej broni Void i eq Elyanod nie oferowała już żadnego wyzwania (a co do tego +9 to też bez przesady, jest typek co z +8 stage 15 robi większy dmg tą samą postacią niż ja z +10 stage 11 na 11-4).